Op zoek naar mijn eigen impact verhaal
17 november 2021 
2 min. leestijd

Op zoek naar mijn eigen impact verhaal

Afgelopen jaar lanceerde ik vol goede moed mijn nieuwe bedrijf. Had zin om ermee aan de slag te gaan en kreeg veel positieve feedback. "Hier zijn veel ondernemers naar op zoek, super goed idee van je!" Het verhaal van andere ondernemers vertellen en ze helpen met een sterke online content strategie. Dat was mijn plan, een goed plan, vind ik nog steeds.

Ik ging vol enthousiasme aan de slag, had al snel contact met mijn eerste klanten en haalde zelfs een grotere opdracht binnen. Mijn energie was goed, ik vertrouwde erop dat ik op de goede weg was. Ik had gesprekken met ondernemers, vormde hun verhaal en hielp hen met een strategie zodat ze zelf aan de slag konden met hun online content.

Toch miste ik nog iets, mijn enthousiasme en motivatie zakten langzaam weg. Mijn eigen strategie was nog niet waterdicht. Waar dat aan lag, zag ik niet. Nieuwe klanten bleven weg en oude contacten verdwenen. Ik besloot een stap terug te nemen en even 'offline' te gaan.

Een hele letterlijke stap terug

Het was het moment dat ik ook voor twee maanden vertrok naar het buitenland. Een betere manier om even afstand te nemen is er niet toch? Ik vloog naar Beiroet, Libanon. Net als twee jaar geleden zou ik hier zeillessen gaan geven. Ik weet het, dat heeft totaal niets te maken met mijn bedrijf.

Ik realiseerde me ook goed dat dit gevolgen zou hebben voor mijn bedrijf, mijn focus verschoof namelijk naar het geven van zeillessen en mijn leven daar. Achteraf gezien was het precies wat ik nodig had. Ik leerde hier namelijk weer dat ik de meeste energie krijg van de dingen waar ik gepassioneerd over ben. In dit geval was dit het zeilen, Libanon en het inspireren van mensen.

Voor je beeld, de situatie in Libanon is niet bepaald goed. De leefomstandigheden voor, met name, de Libanese bevolking zijn slecht. Er is een tekort aan ongeveer alles: elektriciteit, benzine, geld, banen, eten en stabiliteit.

Lees op mijn persoonlijke site meer over de situatie


De hoop op betere tijden is hier ook ver te zoeken. Ondanks dat gaf ik toch een beetje hoop, door alleen al vrijwillig naar Libanon te reizen en hier twee maanden lang zeilles te geven. Hoewel iedereen het maar vreemd vond dat ik naar een land reisde waar iedereen weg wilde, was de dankbaarheid ook enorm groot. Of zoals iemand het zo mooi verwoorde: "Jij zorgde voor een frisse wind in deze donkere dagen, dat hadden we even nodig."

Mensen inspireren

Niet alleen in de community waarin ik me bevond, ook mijn volgers wist ik te inspireren. Ik nam ze mee in mijn leven in Libanon. Liet zien hoe hier geleefd wordt, onder de meest onvoorstelbare omstandigheden. Maar ook de leuke dingen kwamen natuurlijk voorbij, want Libanezen weten heel goed hoe ze het leven moeten vieren, ook in dit soort omstandigheden.

Mijn volgers plaatsen het in perspectief met hun eigen leven, en vonden: "Ik baalde even van mijn situatie vandaag, maar jij laat zien dat ik ook moet waarderen wat ik wel heb." Hierdoor wist ik dat ik iets goeds deed, het gaf me energie.

Je stem gebruiken

Eenmaal terug in Nederland besloot ik dat ik het anders aan moest pakken. Nog steeds wilde ik de mooie verhalen van ondernemers delen en hen helpen. Maar wel een specifieke groep ondernemers, namelijk diegene die de wereld een stukje mooier maken.

Die specifieke doelgroep, dat was wat ik eerder miste. Naast die doelgroep was er ook nog mijn aanbod waar ik eigenlijk helemaal niet 100% achter stond. Ik dacht teveel vanuit mijn dienst, niet vanuit mijn hart. Deze zomer heeft voor mij nog maar weer eens duidelijk gemaakt hoe makkelijk het kan zijn een verschil te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je stem én een goed verhaal.

Die stem heb je al. Ik help je met dat verhaal en het gebruiken van je stem om dit verhaal te delen en zo een verschil te maken. Samen gaan wij op naar een mooiere wereld, een betere, gezondere en schonere wereld. Jouw verhaal maakt die impact.
Over de schrijver
Als oprichter van Breeze Communicatie spreek ik veel ondernemers over hun bedrijf en hun passies. Ik krijg er energie van zodra ik merk dat die twee onderwerpen samen komen. Terwijl de ondernemer helemaal oplicht bij het vertellen van zijn of haar eigen unieke verhaal, krijg ik er energie van die verhalen de wereld verder in te sturen. Het is mijn persoonlijke missie geworden die mooie verhalen van ondernemers naar boven te halen. Om zo heel veel vuurtjes weer aan te wakkeren en te verspreiden.Daarnaast krijg ik energie van sporten, bewegen en buiten spelen.
Reactie plaatsen