Waar laat jij je door inspireren?
22 juni 2021 
1 min. leestijd

Waar laat jij je door inspireren?

Heb je net een huis gekocht, dan haal je inspiratie voor de inrichting vaak uit voorbeelden van anderen. Op Pinterest bijvoorbeeld, of uit een woonmagazine. Ga je aan de slag met je website, dan doe je er goed aan bij concullega's te kijken hoe hun website eruit ziet.

Doe dat ook met jouw verhaal: laat je inspireren door andere verhalen. Er zijn zoveel ondernemers met mooie verhalen. Hieronder een aantal merken die dankzij hun prachtige verhaal groot konden groeien. Bedenk je bij het lezen van die verhalen dat ook deze ondernemers ooit klein zijn begonnen.

Slaafvrije chocolade

Zelf ben ik groot fan van het verhaal van Tony's Chocolonely, en niet alleen omdat de chocola zo lekker is! Het is heel duidelijk waar dit bedrijf voor staat: slaafvrije chocolade. Dit verhaal hebben ze vervolgens onwijs mooi vertaald in hun communicatie strategie. Ik ken genoeg mensen die nu ook eerder voor dit merk chocola gaan, omdat het lekkere én eerlijke chocola is.

Schoenen die verandering tweegbrengen

Een ander mooi merk vind ik TOMS. De slogan: 'Schoenen die staan voor vooruitgang', is zo sterk. Ze schrijven zelf: 'Het maakt immers niet uit waar je naar toe gaat in je TOMS, je kunt erop vertrouwen dat je altijd de goede kant op gaat.' Je weet dat zodra je schoenen van dit merk koopt, een deel van de winst ten goede komt aan sociale initiatieven. Hoeveel lekkerder loop je dan op je nieuwe schoenen!

Leefbare en bereikbare steden

Dan nog een laatste merk waarvan ik ook kan smullen. Felyx, de deelscooters. Als ik me niet vergis was dit de eerste deelscooter op de markt in Nederland. De oprichters van dit merk zochten een duurzame, betaalbare manier om makkelijk van A naar B te komen in de stad. Hun missie is om met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel de stad leefbaar en bereikbaar te houden voor iedereen. Hulde!

Voor de duidelijkheid: ik heb geen samenwerking met deze merken (I wish), maar ik ben wel trouwe klant. Ik vind het namelijk hele mooie merken, mede dankzij hun unieke verhaal.

Hoe ziet jouw verhaal eruit?

Er zijn natuurlijk nog veel meer van dit soort mooie verhalen te vinden. Ik ben benieuwd van welke merken jij fan bent en wat hun verhaal dan is. Ook ben ik benieuwd hoe jij je laat inspireren met deze verhalen om jouw verhaal neer te zetten!

Wil jij ook zo'n mooi verhaal voor jezelf? Ik kan je helpen!

Over de schrijver
Als oprichter van Breeze Communicatie spreek ik veel ondernemers over hun bedrijf en hun passies. Ik krijg er energie van zodra ik merk dat die twee onderwerpen samen komen. Terwijl de ondernemer helemaal oplicht bij het vertellen van zijn of haar eigen unieke verhaal, krijg ik er energie van die verhalen de wereld verder in te sturen. Het is mijn persoonlijke missie geworden die mooie verhalen van ondernemers naar boven te halen. Om zo heel veel vuurtjes weer aan te wakkeren en te verspreiden.Daarnaast krijg ik energie van sporten, bewegen en buiten spelen.
Reactie plaatsen