Alleen brainstormen, uitdagingen en opties
30 maart 2022 
2 min. leestijd

Alleen brainstormen, uitdagingen en opties

“Waar ga ik nu weer content over maken?” Het plannen van een brainstormsessie is niet makkelijk, voor zo’n sessie heb je namelijk wel inspiratie nodig. Brainstormen gaat daarbij vaak ook makkelijker met iemand anders, maar soms ben je aan jezelf gebonden en moet je alleen brainstormen. Niet onmogelijk, zeker niet wanneer je de tips in dit artikel volgt!

Er zijn veel manieren om te brainstormen over je content. Voor iedereen werkt een andere manier. Het is dus de uitdaging te ontdekken wat werkt voor jezelf. Wij geven je graag een aantal tips mee, maar dit hoeft voor jou niet perse de manier te zijn. Sommige mensen komen bijvoorbeeld tot de meest creatieve ideeën onder de douche of op het toilet. Maar om nu hele dagen op het toilet te gaan zitten is natuurlijk niet het meest praktisch. En wij houden ook wel van onze planeet, daarom raden wij het ook niet aan steeds een douche te nemen als je wilt brainstormen.

Brainstorm alleen

Alleen brainstormen tips

 1. Wandelen of fietsen
   Ga naar buiten, lekker bewegen en je gedachten de vrije loop laten. Het is bewezen dat wandelen (of andere vormen van bewegen), je creativiteit stimuleert. Je creatieve input blijkt 60% hoger te zijn wanneer je wandelt. Niet zo gek, je maakt jezelf even los van de schermen waar we dag in dag uit naar staren. Zodra je gaat bewegen ben je ook minder geneigd afleiding te zoeken.


 2. Schrijf alles op
  Zit je eenmaal in dat creatieve proces, schrijf dan alles op wat in je opkomt. Niets is fout, alles is goed. Zeker als je alleen aan het brainstormen bent is het slim om echt alles te noteren. Hier hoeft niet eens een volgorde in te zitten. En kom je niet op de woorden, teken het dan als dit beter werkt voor je.

 3. Presenteer je ideeën aan jezelf
  Je hebt allerlei ideeën in je hoofd, maar het op papier zetten lukt nog niet? Presenteer ze dan aan jezelf! Doe dit door een spraakbericht op te nemen, of zet jezelf voor je laptop en neem jezelf op terwijl je de ‘presentatie’ doet. Terwijl je praat kom je wellicht makkelijker tot een betere verwoording van alles dat in je hoofd zit.

 4. Neem de tijd
  Of je nu alleen of in een groepje gaat brainstormen, neem er de tijd voor. Dwing jezelf niet op een bepaald uur van de dag te gaan brainstormen. Brainstormen is een creatief proces, dit kun je niet altijd op ieder moment zomaar aan zetten. Zoals we eerder al noemden, soms kom je tot de meest creatieve ideeën onder de douche of op een andere gekke plek. Heb je al je ideeën opgeschreven of ergens opgenomen? Leg het dan ook even weg en kijk er later nog eens naar. Je zult zien dat je dan al tot meer inzichten komt en je de echt goede ideeën verder uit kunt werken.

Zo zijn er nog veel meer manieren te bedenken om te brainstormen in je eentje. Kom je er echt niet uit? Laat het mij gerust weten, ik ben altijd klaar voor een uurtje brainstormen over toffe content of andere online uitingen!

Over de schrijver
Als oprichter van Breeze Communicatie spreek ik veel ondernemers over hun bedrijf en hun passies. Ik krijg er energie van zodra ik merk dat die twee onderwerpen samen komen. Terwijl de ondernemer helemaal oplicht bij het vertellen van zijn of haar eigen unieke verhaal, krijg ik er energie van die verhalen de wereld verder in te sturen. Het is mijn persoonlijke missie geworden die mooie verhalen van ondernemers naar boven te halen. Om zo heel veel vuurtjes weer aan te wakkeren en te verspreiden. Daarnaast krijg ik energie van sporten, bewegen en buiten spelen.
Reactie plaatsen